De Franse taal staat erom bekend een van de mooiste en meest romantische talen ter wereld te zijn. Indien je Frans wil leren, raden we van harte onze Franse cursussen aan. Het is dan mooi meegenomen om ook op andere manieren de taal te leren. Hieronder hebben we vijf video’s geplaatst die je kunnen helpen bij het leren van de Franse taal.

1) Frans voor Beginners


Deze video duurt maar liefst (bijna) vijf en een half uur en is bedoeld voor echte beginners. In de video gaat de Franstalige leraar in op uitspraak, werkwoorden en meervoudsvormen. De uitleg van de woorden is in het Engels.

2) Keuvelen over het weer


Geef toe, niets is zo makkelijk om een gesprek over aan te gaan als het weer. Iedereen heeft er altijd wel een mening over! In deze video leer je een aantal standaardzinnen die je kan gebruiken om een gesprek te openen. Ook deze video vertaalt helaas alleen naar het Engels en niet naar het Nederlands.

 3) Dol op groente


Goed om je voor te bereiden op een marktbezoek! In deze video zie je afbeeldingen van groente, waarbij het Franse woord erbij wordt genoemd. Jammer alleen dat ze niet aangeven of het een ‘le’- of ‘la’-woord is. Met ‘test jezelf’ testje aan het einde van de video.

 4) Meezingen met Jacques Brel


En dan even heel wat anders: luisteren naar Franstalige muziek is een heel goede manier om nieuwe woorden te leren en uitspraak te oefenen! Jacques Brel en zijn melancholische ‘La Chanson des Vieux Amants’ is bij ons favoriet. Benieuwd wat hij nou precies zingt, en wat het betekent? Lees de songtekst en vertaling hier.

5) Schatkaart


In deze serie van ‘Bookbox’ wordt elke keer een plaatjesboek verfilmd, met daaronder in het Frans ondertiteling. In deze video gaat Pierre op avontuur nadat hij een schatkaart heeft gevonden. Leuke film voor kinderen, maar stiekum ook leuk voor volwassenen!