Portugees is zowel de taal van Portugal als van Brazilië. Tussen beide talen bestaan verschillen: geeft u daarom bij deelname aan welke taalvariatie uw voorkeur heeft.

Op de roosterpagina kunt u zien wanneer de cursussen worden gegeven en wat de prijzen zijn.

Rooster – Veelgestelde vragen – Aanmelden

Portugees niveau 1

Deze beginnerscursus Portugees is bedoeld voor studenten die nog geen kennis hebben van de Portugese taal.

Tijdens deze cursus leert u te begroeten en afscheid nemen en te praten over uw persoonlijke gegevens, uw huis en plaatsbeschrijvingen. Ook leert u over dagelijkse situaties zoals bij de bank, postkantoor, winkels, hotel, eten en dagelijkse gewoontes. De grammatica en de conversatie staan centraal, er wordt schriftelijk en mondeling geoefend thuis en in de klas. We streven ernaar om t/m Unidade 3 van boek 1 te behandelen. Van u wordt er verwacht dat u minimaal 4 uur per week aandacht aan herhaling en huiswerk besteedt.

Lesmateriaal: Portugues XXI, Nova ediçao, Livro Do Aluno & Cd-Audio + oefeningen
Eindniveau: A1

Data & PrijzenAanmelden

Portugees niveau 2

We gaan verder met boek 1, vanaf Unidade 4. In deze cursus leren we over de activiteiten bij vrije tijd en vakanties, een brief te schrijven, telefoneren, jaargetijden, maanden en feestdagen, kleding en ten slotte over gezondheid en het menselijk lichaam. Zoals bij cursus 1, zijn de grammatica en de spreekvaardigheid heel belangrijk. U zult merken dat u al een gesprek kan volgen en zelf gaat praten.

Lesmateriaal: Portugues XXI, Nova ediçao, Livro Do Aluno & Cd-Audio + oefeningen
Eindniveau: A1/A2

Data & PrijzenAanmelden

Portugees niveau 3

Tijdens deze cursus is het spreken steeds belangrijker. Behalve het boek komen ook andere onderwerpen aan de orde zoals reizen en het verleden. U bereidt thuis een spreekbeurt voor (inclusief de uitgeschreven versie), die tijdens de les mondeling wordt behandeld. Aan het eind van deze cursus zullen we al boek 2 van Portugees XXI gaan gebruiken. Hierin vinden we ook teksten over de Portugese cultuur. We streven ernaar om t/m Unidade 4 van boek 2 te behandelen.

Lesmateriaal: Portugue sXXI Nivel 1+2, Nova ediçao, Livro Do Aluno & Cd-Audio + oefeningen
Eindniveau: A2

Data & PrijzenAanmelden

Portugees niveau 4

We gaan verder in boek 2 en sommige onderwerpen van boek 1, zoals gezondheid en eetgewoontes, worden uitgebreid. Spreekvaardigheid staat centraal in deze cursus, maar ook grammatica krijgt aandacht. Er wordt van u verwacht dat u een redelijk moeilijk gesprek kan voeren en/of lezen.  Er wordt tijdens de les een korte film getoond, gevolgd door een discussie, om de luister- en de spreekvaardigheid te bevorderen

Lesmateriaal: Portugues XXI Nivel 2, Nova ediçao, Livro Do Aluno & Cd-Audio + oefeningen
Eindniveau: A2/B1

Data & PrijzenAanmelden

Portugees niveau 5

We gaan verder in boek 2 tot Unidade 12. U zult oefenen met het voeren van een redelijk moeilijk gesprek, zodat u zonder teveel moeite kunt deelnemen in een discussie. Er worden korte teksten gelezen uit de actualiteit en er worden korte films vertoond  die als basis dienen voor spreekvaardigheid en luistervaardigheid. Grammaticaal komen aan bod de indirecte rede, de lijdende vorm en betrekkelijke voornaamwoorden. Hieraan zijn schrijfopdrachten verbonden. Er wordt ook aandacht besteed aan de cultuur en kennis van andere landen behalve Portugal waar ook Portugees gesproken wordt.

Lesmateriaal: Portugues XXI Nivel 2, Nova Edicao, Livro Do Aluno & Cd-audio + oefeningen
Eindniveau: B1

Data & PrijzenAanmelden

Portugees niveau 6

We gebruiken boek 3 tot Unidade 6. Naast de lees-, luister- en spreekvaardigheid wordt aandacht besteed aan grammaticale onderwerpen zoals de conjuntivo en voorzetselvoorwerp. De voertaal tijdens de cursus is Portugees. U zult in staat zijn om makkelijk over een groot aantal onderwerpen te discussiëren. Er worden korte films vertoond om ook uw luistervaardigheid te verbeteren. Daarnaast zult u zelf korte artikelen schrijven over door docent en studenten gekozen onderwerpen.

Lesmateriaal: Portugues XXI Nivel 3, Nova Edicao, Livro de Aluno & Cd-Audio + oefeningen
Eindniveau: B1/B2

Data & PrijzenAanmelden

Conversatiecursus Portugees

Met deze cursus worden uitspraak, spreekvaardigheid en tekstbegrip verbeterd. Uw woordenschat zal worden uitgebreid. Docent en studenten kiezen samen de onderwerpen en  verzorgen de teksten. Ook kunnen er korte verhalen worden besproken. De deelnemers beheersen het Portugees op minimaal niveau B1.

Data & PrijzenAanmelden