Als u vaak naar Italië reist, is een cursus Italiaans de perfecte manier om beter contact te leggen met mensen en om beter gesprekken te kunnen voeren. Wereldwijd wordt de taal door  circa 60 miljoen mensen gesproken.

Op de roosterpagina kunt u zien wanneer de cursussen worden gegeven en wat de prijzen zijn.

Rooster – Veelgestelde vragen – Aanmelden

Italiaans niveau 1

Deze cursus is bedoeld voor mensen die geen of beperkte kennis hebben van de Italiaanse taal.

Je gaat  kennismaken met Italiaanse mensen, begroeten en afscheid nemen en persoonlijke informatie uitwisselen.  Er worden korte teksten gelezen met name over reizen en je leert informatie over hotels op te vragen en een reservering te  maken.  Na afloop kun je eten en drinken bestellen in een restaurant, je kent de getallen en begrijpt de menukaart. Naast spreekvaardigheid wordt ruime aandacht besteed aan uitspraak, lezen, zinsbouw en uitbreiding woordenschat. De luistervaardigheid wordt geoefend door middel van cd’s.

Lesmateriaal:  Allegro 1 Tekstboek ISBN 0789054515948 & Werkboek ISBN 9789054515975

Eindniveau: – / A1

Data & PrijzenAanmelden

Italiaans niveau 2

In deze cursus wordt verder ingegaan op de Italiaanse eetgewoontes en restaurantbezoek.  Daarnaast leer je informatie geven en vragen over je beroep, werk en werkzaamheden en  het verloop van je dag beschrijven.  Je gaat praten over je plannen, de weg vragen en informatie inwinnen over openingstijden. Grammaticaal gezien komen onder andere plaats- en tijdsaanduidingen aan de orde. Hoewel het accent op de spreekvaardigheid ligt wordt ook gewerkt aan uitspraak, tekstbegrip, zinsbouw en uitbreiding woordenschat.  De cd’s dienen om de luistervaardigheid te oefenen.

Lesmateriaal: Allegro 1 Tekstboek ISBN 0789054515948 & Werkboek ISBN 9789054515975
Eindniveau:  A1-

Data & PrijzenAanmelden

Italiaans niveau 3

Tijdens deze cursus leer je je voorkeuren duidelijk maken en informatie hierover uitwisselen, je gaat vertellen over belevenissen, over jezelf en over je familie.  Er wordt gesproken over feesten, kleding, de winkels en winkelen in Italië en boodschappen doen.  Je gaat vakantieplannen maken en beschrijven, informatie opvragen over feesten en reismogelijkheden en praten over het weer. Je gaat verder werken aan plaats- en tijdsaanduidingen en schriftelijk informatiemateriaal opvragen.

Aan het einde van deze cursus zul je in staat zijn gesprekken te voeren, je zult gesproken Italiaans begrijpen en erop kunnen reageren en informatie kunnen uitwisselen over diverse onderwerpen.

Lesmateriaal: Allegro 1 Tekstboek ISBN 0789054515948 & Werkboek ISBN 9789054515975
Eindniveau:  A1

Data & PrijzenAanmelden

Italiaans niveau 4

Onderwerpen die behandeld worden zijn o.a. familie en tradities, herinneringen, feesten en feestdagen als onderdeel van de Italiaanse cultuur. Iedere les bevat ‘Alla scoperta dell’Italia, teksten die klassikaal worden gelezen en besproken. Ook bevat iedere less grammatica en ­ oefeningen. Op dit niveau wordt van de studenten een behoorlijke kennis van de taal verwacht. Er worden presentaties gehouden waaraan discussie verbonden is.

Lesmateriaal: Allegro 1 Tekstboek ISBN 0789054515948 & Werkboek ISBN 9789054515975
Eindniveau:  A1-A2

Data & PrijzenAanmelden