Duits is de officiële taal van Duitsland, Oostenrijk en Liechtenstein, en een van de officiële talen van Zwitserland, Luxemburg, België, Denemarken en Italië. Wereldwijd spreken meer dan 180 miljoen mensen de Duitse taal. Een cursus Duits is een goede manier om beter te communiceren met Duitstaligen, zij het voor een zakenreis of voor vakantie naar Duitsland.

Op de roosterpagina kunt u zien wanneer de cursussen worden gegeven en wat de prijzen zijn.

Rooster – Veelgestelde vragen – Aanmelden

Duits niveau 1

In deze beginnerscursus leert u begroeten en afscheid nemen, zich voorstellen, informatie geven en vragen over zichzelf en de ander, vragen naar de prijs, een beschrijving geven van dingen en persoonlijke gegevens invullen in een formulier. U gaat werken aan de uitspraak, spreekvaardigheid, luisteren naar de verschillende soorten Duits, vragen formuleren en kleine teksten lezen.  Er wordt gewerkt aan grammatica, zinsbouw en uitbreiding woordenschat .

Lesmateriaal: Begegnungen A1
Eindniveau: – / A1

Data & PrijzenAanmelden

Duits Niveau 2

Deze cursus sluit aan bij de cursus niveau 1. Er wordt met name gewerkt aan de spreek- en luistervaardigheid. Zo zult u veel leren over de Duitse cultuur, de uitspraak oefenen en een telefoongesprek gaan voeren.  De thema’s die behandeld gaan worden zijn o.a. het maken van een afspraak, klokkijken, boodschappen doen, beschrijving van je activiteiten, het uitgaansleven en koken.  De luistervaardigheid wordt geoefend door middel van cd’s.  De werkwoordtijden zijn p.a. de tegenwoordige en de verleden tijd.

Lesmateriaal: Begegnungen A1
Eindniveau: A1

Data & PrijzenAanmelden

Duits Niveau 3

De thema’s die in deze cursus aan de orde komen zijn o.a. het gezinsleven, de familie, feestdagen, verjaardagen en felicitaties,  het  restaurant en eten, het verleden en typisch Duitse gewoontes. De woordenschat wordt behoorlijk uitgebreid en er wordt geoefend met uitspraak en spreekvaardigheid.  U leert online bestellingen doen, prijzen vergelijken en een moeilijker formulier invullen.  Er wordt verder gewerkt aan de zinsbouw en grammatica.

Lesmateriaal: Begegnungen A1
Eindniveau: A1+/-A2

Data & PrijzenAanmelden