Mandarijn, ook wel bekend als ‘Chinees’ bij veel mensen, is de verzamelnaam van alle Mandarijnse talen. met 850 miljoen moedertaalsprekers is het de meest gesproken taal van de wereld. Het meest gesproken Mandarijnse dialect is het Standaardmandarijn, dat ook op scholen onderwezen wordt. Bij onze cursussen leert u dan ook Standaardmandarijn.

Op de roosterpagina kunt u zien wanneer de cursussen worden gegeven en wat de prijzen zijn.

Rooster – Veelgestelde vragen – Aanmelden

Chinees (Mandarijn) Niveau 1

Deze cursus is gericht op mensen die voor het eerst Chinees leren. U leert alle basiskennis van de Chinese taal: de tonen en het uitspraaksysteem Pinyin, de grammatica en de karakters. U leert 100 woorden en een aantal simpele zinnen.

Cursusdeelnemers worden verwacht in elk geval 1,5 uur per week te besteden aan huiswerk.

Lesmateriaal: Conversational Chinese 301, ISBN 978-7-5619-1403-8

Data & PrijzenAanmelden

Chinees (Mandarijn) Niveau 2

We gaan door met het boek Conversational Chinese 301. Ook gebruiken we extra luister- en leesmateriaal dat u kunt gebruiken om u voor te bereiden op de HSK (niveau I) Test*.

Cursusdeelnemers worden verwacht in elk geval 1,5 uur per week te besteden aan huiswerk.

Na het volgen van deze cursus beheerst u 150 vaakgebruikte woorden en basisgrammatica. U kunt simpele Chinese zinnen begrijpen en gebruiken, en beheerst de basisvoorwaarden voor communicatie. U bent in staat om te slagen voor de HSK Test* en kan daarmee een Chinees diploma verkrijgen.

Lesmateriaal: Conversational Chinese 301, ISBN 978-7-5619-1403-8

Data & PrijzenAanmelden

* Over de HSK (niveau I) Test

HSK (汉语水平考试) is de kortdurende Chinese Kennistest. De test is een internationaal gestandaardiseerd examen waarbij uw kennis van het Chinees wordt getoetst en beoordeeld. Het is gericht op mensen die Chinees leren als tweede taal om te kunnen functioneren in hun dagelijkse-, academische- of werkomgeving.

De HSK Test heeft zes niveaus. HSK niveau 1 bestaat uit luisteren en lezen. Het is vergelijkbaar met niveau A1 van het Common European Framework of Reference (CEF).

De HSK Test wordt in Nederland 10 keer per jaar afgenomen, georganiseerd door Confucius Institute en de Universiteit van Leiden. Studenten die slagen voor de test krijgen een diploma, uitgegeven door Hanban (Chinese authoritative organisation) en officieel erkend in China.